Вітальне слово Голови Синодального відділу у справах сім’ї організаторам та учасникам VІ Міжнародної конференції з питань сім’ї та сімейного виховання: «Сім’я – основа Церкви і Держави».

  • Питаннями дітей і сімей має займатися окреме міністерство – заявила ВРЦіРО
Конференція проходила у Львові з благословення Преосвященного єпископа Львівського і Галицького Філарета за сприяння Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, Відділу у справах сім’ї Львівської єпархії УПЦ спільно з Інформаційно-просвітницьким відділом Львівської єпархії УПЦ, Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького, Всеукраїнським громадським об’єднанням «Союз православних жінок України» 22 вересня 2014 року.

Ваше Преосвященство, високоповажні учасники конференції!

Дорогі отці, брати і сестри!

Сердечно вітаю організаторів та учасників конференції «Сім’я – основа Церкви і Держави», присвяченої питанням сучасної сім’ї в світлі християнських цінностей та культури.

Протягом століть наша Держава будувалася і зміцнювалася Православ’ям. Сьогодні перед нами стоїть завдання усвідомити, що без повернення духовних основ в життя народу неможливе його існування. Для сучасної сім’ї початку ХХIстоліття сповідування православної віри потрібне як кисень для легень. Тільки відновлення у такий спосіб високих моральних норм відродить Україну.

Цьогорічне зібрання знову нагадує людству питання кризової демографічної ситуації в сучасній Україні, формування шанобливого ставлення до інституту традиційної сім’ї, материнства і дитинства, про смертний гріх аборту і захист життя ненароджених дітей. Маю надію що спільні зусилля духовенства Львівської єпархії Української Православної Церкви на чолі з Вашим Преосвященством, громадянського суспільства та конструктивний діалог конференції звернуть увагу багатонаціональної спільноти України і будуть добрим прикладом для втілення в життя.

Бажаю Вам, Преосвященний Владико Філарете, всім учасникам конференції Божої допомоги, плідної роботи у мирі та злагоді.

З глибокою повагою,

Пантелеімон

єпископ Ровеньківський і Свердловський,

Голова Синодального відділу

Української Православної Церкви у справах сім’ї

(104)

Залишити коментар

Перейти до панелі інструментів