МОСКВА. Голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон взяв участь у Міжнародному Форумі “Багатодітна сім’я та майбутнє людства”

20140902GHs5B40MNmYIyxd1_Z3MDX_large

10-11 вересня 2014 року з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї Преосвященніший єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон разом зі співробітниками дияконом Іоанном Ружицьким та Анною Ружицькою взяли участь в роботі Міжнародного Форуму «Багатодітна сім’я і майбутнє людства».

P1150674Відкриття Форуму відбулося в Москві 10 вересня в Державному Кремлівському палаці. Організаторами дводенного Форуму, який проходить в рамках Всеросійської програми «Святість материнства», виступили Центр національної слави і Фонд Андрія Первозванного за підтримки Благодійного фонду святителя Василія Великого та Патріаршої комісії з питань сім’ї, захисту материнства та дитинства  за участю російських і зарубіжних громадських організацій.

Форум, присвячений обговоренню сімейно-орієнтованих ініціатив у різних сферах життя суспільства, а також осмисленню соціальних, економічних, культурних та духовно-моральних умов існування сім’ї в сучасному світі, зібрав понад півтори тисячі осіб з 45 країн світу, представників влади і духовенства. Блаженніший Митрополит Онуфрій надіслав привітальне слово учасникам Форуму.

У четвер, 11 вересня, Форум продовжив свою роботу. В Залі Церковних Соборів Храму Христа Спасителя, відбулася наукова конференція з основної заявленої темиP1150776, а також круглі столи: «Просімейне законодавство і сімейна політика», «Нове життя: радість батьків і дар Божий», «Досвід діяльності сімейних центрів та Центрів захисту материнства », « Просімейна економіка, бізнес і трудові практики, дружні сім’ї », « Сім’я у світі інформації», «Молодіжні ініціативи на підтримку традиційної сім’ї », « Освіта і виховання: від підготовленої юності до сімейної молодості ». А також, круглий стіл «Міжрелігійна дискусія з питань сім’ї», в рамках якої Голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї єпископ Пантелеімон виступив з доповіддю «Криза сім’ї в умовах сучасної України». В якій проаналізував стан сучасних традиційних українських сімей, звернув увагу слухачів на роботу Української Православної Церкви по підтримці та збереженні традиційних сімей, а також наголосив на важливості об’єднання зусиль Церкви, громадськості та держави направлених на збереження традиційних сімей.P1150868

Проведення такого масштабного Форуму, безсумнівно, вносить величезний внесок у справу зміцнення інституту сім’ї та традиційних сімейних цінностей.

За результатами численних соціологічних опитувань, у свідомості людей сім’я залишається базовою цінністю. Цей висновок, як виявилося, справедливий як для старшого покоління, так і для молоді, включаючи студентство та старшокласників. Центральним напрямком, на якому мають бути зосереджені всі зусилля – це збереження кровної, рідної сім’ї для дитини. Як показує досвід роботи в даній галузі,найважливішим є об’єднання зусиль різних профільних служб, громадських організацій та волонтерів.

На завершення заходу в головному залі Храму Христа Спасителя відбулося підсумкове пленарне засідання, де був прийнятий підсумковий документ Форуму.

ПРОГЛЯНУТИ ВІТАЛЬНЕ СЛОВО БЛАЖЕНІЙШОГО МИТРОПОЛИТА ОНУФРІЯ 

ПРОГЛЯНУТИ ДОПОВІДЬ ЄПИСКОПА ПАНТЕЛЕІМОНА

(67)


Залишити коментар

Перейти до панелі інструментів